Правителството на САЩ е инвестирало 220 милиона долара за обучение

...
Правителството на САЩ е инвестирало 220 милиона долара за обучение
Коментари Харесай

US-справка: САЩ са дали 220 милиона долара за българската армия за 25 години

Правителството на Съединени американски щати е вложило 220 милиона $ за образование и съоръжение на българската войска от 1992 година насам. Такава информация изнесоха от посолството на Съединени американски щати, представени от в. „ Сега ”.
Поводът е честването на 25 години от началото на двустранната Обща стратегия за военно образование.

Участие в нея са взели 4757 военни и други чиновници на Министерството на защитата, както и фрагменти на вътрешното и външното ведомство. От тях 1721 са посещавали самостоятелни курсове в американски военни академии в Съединени американски щати и Германия.

Преди дни стана ясно, че стотици американски военни ще дойдат в България в границите на най-мащабната ротация на войски в Европа след края на Студената война, напомнят от вестника. Те вземат участие в интервенцията „ Атлантическа сигурност”.

Силите на Съединени американски щати ще се разпрострат на полигона в Ново село.Там се чакат 250 бойци, 22 бойни машини „ Брадли” и 4 танка „ Ейбрамс”, които сега са на обучение в Югоизточна Полша.

В Полша сега се намира външният министър Екатерина Захариева. Тя взе участие в среща на страните от Б9 – източният фланг на НАТО. Това са България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Първите дипломати ще обсъдят ролята на страните си в границите на военния алианс и осъществяването на общите им задания.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР