Правителството на Сърбия реши днес да ограничи цените на основните

...
Правителството на Сърбия реши днес да ограничи цените на основните
Коментари Харесай

Сърбия сложи таван на цени на основните хранителни продукти за 3 месеца

Правителството на Сърбия реши през днешния ден да ограничи цените на главните хранителни артикули: захар, брашно вид Т-400, хранително слънчогледово олио, свинско месо и 2,8% масленост UHT мляко с 2,8, с цел да предотврати тяхното надвишаване.

Ценовото ограничаване е въведено за унищожаване на нездравословни последствия и попречване на пазарни разстройства и няма да се ползва за понижени цени (разпродажби, сезонни отстъпки или промоционални разпродажби), в случай че са били в действие на 15 ноември 2021 година, а за постоянни цени преди пониженията.

В решението, което ще се ползва за период от 60 дни, се показва, че производителите не могат да доставят тези артикули в количества, по-ниски от междинните за последните 12 месеца, а за нарушение на горните разпореждания се постановат санкции в размер от 100 000 до 2 000 000 динара . Предвижда се и възбрана за осъществяване на активност за период от шест месеца до една година.

Имайки поради фрапантното нарастване на цената на електрическата енергия на тържищата през последните няколко месеца, държавното управление на Сърбия одобри умозаключение за цената на електрическата енергия за аварийно електроснабдяване на крайни консуматори, които нямат право на обезпечено доставяне след 1 декември, 2021 година

Този закон дефинира цената на електрическата сила за компаниите , които ще подписват контракти за аварийни доставки, което ще им разреши да продължат активността си и да основат климат за опазване на удобна икономическа среда в Сърбия. Определената цена на електрическата енергия ще се ползва до стабилизиране на обстановката на референтната борса .

За да се предотвратят последствията , които нарасналата цена на електрическата енергия би имала върху общия пазар в Сърбия, държавното управление на Сърбия одобри умозаключение за контролиране на взаимните права и отговорности сред общественото сдружение Elektroprivreda Srbije (EPS) Белград и купувачите на електрическа енергия на комерсиалния пазар, чиито контракти изтичат на 30 ноември. Решението им разрешава да удължат договорите до 31 декември.

По този метод те биха имали същите договорни условия , най-вече във връзка с цената на електрическата енергия, за интервал от в допълнение 30 дни .

Забавеното кандидатстване разрешава същото отнасяне на група клиенти , сключили контракти за доставка на електрическа енергия с ЕПС, които влизат в действие на 1 декември 2021 година, като с тяхно единодушие приложението ще бъде отсрочено до 1 януари 2022 година
 Сърбия се контракти с Русия за газ на
Сърбия се контракти с Русия за газ на " безценица " през идващите 6 месеца

Сръбският президент Вучич доста удовлетворен от цената
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР