Правителството на Сърбия прие Наредба за задължителното производство и продажба

...
Правителството на Сърбия прие Наредба за задължителното производство и продажба
Коментари Харесай

Сръбия ограничи цената на хляба до 53,50 динара

Правителството на Сърбия одобри Наредба за наложителното произвеждане и продажба на самун за по-нататъшна отбрана на виталния стандарт на популацията, заяви Танюг.

Новата разпоредба лимитира цената на дребно на самун от брашно T-500 до 53,50 динара (0,89 лева), до момента в който оптималната индустриална цена е лимитирана до 45,88 динара (0,77 лева).

Наредбата влиза в действие на идващия ден от деня на публикуването й в Държавен вестник. Тя ще се ползва от 9 август и ще е в действие 30 дни.

Правителството одобри и Наредба за ограничение на цената на пелетите, съгласно която оптималната им цена на дребно не би трябвало да надвишава 38 000 динара на звук (633 лева) във всички опаковки.

Наредбата е призната за попречване на разстройства на пазара, които биха могли да застрашат енергийната сигурност на Сърбия. Тя влиза в действие на идващия ден от деня на публикуването й в Държавен вестник и е годна 90 дни от датата на влизане в действие.

Правителството одобри и изменение на решението за краткотрайна възбрана за експорт на евродизел Ен 590, като я удължи с още седем дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР