Правителството на Съединените щати наближава лимита за отпускане на кредити

...
Правителството на Съединените щати наближава лимита за отпускане на кредити
Коментари Харесай

Правителството на САЩ е на път изчерпа парите за заеми за малкия бизнес, засегнат от кризата

Правителството на Съединените щати наближава лимита за разпределяне на заеми от 349 милиарда $ по своята стратегия за отбрана и облекчение на дребния бизнес в страната, предава Business Insider.

От администрацията за дребния бизнес споделят, че към сряда следобяд тя е Одобрени са над 1,44 милиона заема на обща стойност над 311 милиарда $. Администрацията на Тръмп изиска от Конгреса, който дефинира първичния таван, още 250 милиарда $ за програмата. Това искане обаче към момента е " заседнало " в Сената.

Министърът на финансите Стивън Мнучин и ръководителят на администрацията за дребния бизнес (SBA) Джовита Каранса приканиха Конгреса да обезпечи повече средства.

" Искаме всеки дребен бизнес да взе участие и да получи нужните му запаси ", споделят двамата в взаимно изказване.

Разбивка на заемите на уеб страницата на SBA сподели, че към понеделник междинният размер на заема е 239 152 $, а 70% от заемите са за 150 хиляди $ и по-малко от това.

Най-голям дял при заемите има при в областта на строителството - близо 14%, или 34 милиарда $ общо. Много компании в строителството са дребни, локални или районни.

На второ място са фирмите, които дават професионални, научни и механически услуги, с 12,3% или 30,35 милиарда $, а производителите са на трето място с 12,25%, или 30,32 милиарда $.
Фирмите за опазване на здравето и обществено подкрепяне са на четвърто място с към 28 милиарда $ заеми. Тези в секторите на настаняване и хранителни услуги, са на пето място с близо 23 милиарда $.

Не е ясно какъв брой пари в действителност са разпределени от програмата, която започва на 3 април. Хиляди притежатели на бизнес към момента чакат отговор дали са утвърдени заявките за заем.

Къде се търсят най-вече помощи за бизнеса?

Най-населените щати регистрират най-вече заеми. Във вторият по-големина щат- Тексас има най-вече заеми. Те са над 88 000 и на стойност близо 21,8 милиарда $. Калифорния, с най-вече население, е на второ място по заеми, с близо 55 000 на стойност близо 20,9 милиарда $.

Флорида, трета по население, също е трета по заеми, получавайки малко над 52 000 на стойност близо 12,7 милиарда $. Ню Йорк, четвърти по население и заеми, има близо 41 000 на стойност 11,7 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР