Правителството на Руската федерация реши да удължи срока на опростената

...
Правителството на Руската федерация реши да удължи срока на опростената
Коментари Харесай

Опростената процедура за внос на смартфони, персонални компютри и други електронни устройства в Русия бе удължена до края на 2024 г.

Правителството на Руската федерация реши да удължи периода на опростената процедура за импорт на електронни устройства и съоръжение в Русия до края на 2024 година

Съгласно Указ № 2388 от 29-ти декември 2023 година, подписан от Михаил Мишустин, ръководител на държавното управление на Руската федерация, тази смяна се отнася за артикули, съдържащи криптиращо съоръжение. Това са компютри, смарт телефони, таблети, преносими компютри, микрочипове, радиостанции и други съставни елементи. Решението има за цел да даде тези артикули на съветските консуматори. Не е доста ясно с какво тази „ опростена процедура “ се разграничава от по този начин наречения успореден импорт.

Руските медии разясняват, че Опростеният режим визира процедурата за издаване на разрешителни документи за импорт на това съоръжение, което по един или различен метод поддържа криптографски благоприятни условия. Решението се отнася и до даването на тази информация на митническите органи.

Разширяването на тази процедура беше предстояща и разумна стъпка, като се имат поради систематичните проблеми в съветското произвеждане на електроника и съставни елементи, които не могат да бъдат решени в близко бъдеще.

Да си напомним, че още през месец юни 2022 година Русия публично утвърди и одобри законопроекта за заверка на паралелния импорт, като този термин значи импорт на артикули от чужбина без каквото и да било позволение от страна на производителя, от притежателя на съответния патент и авторски права. Дотогава този тип импорт се наричаше просто контрабанда и за осъществяването на сходна активност се лежеше в пандиза и/или се постановяваха солидни санкции.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР