Правителството на Русия планира създаването на руски образец на сорт

...
Правителството на Русия планира създаването на руски образец на сорт
Коментари Харесай

Русия планира създаване на собствен сорт нефт

Правителството на Русия възнамерява основаването на съветски пример на вид петрол, за да балансира опита на Запада да ограничи приходите на Москва от продажбата на петрол на интернационалните пазари, заяви ТАСС, базирайки се на организация Bloomberg.

По информация на американската икономическа организация " основни съветски министерства, нефтодобивни организации и банки възнамеряват през октомври да стартират търговия с петрол на националната платформа ".

Авторите удостоверяват, че " Русия ще работи за привличане на интернационалните сътрудници за покупка на петрол за да сътвори търговски размери, задоволителни за определяне на референтна цена в интервала сред март и юли 2023 година ".

Bloomberg цитира думите на двама анонимни съветски служители, които са удостоверили проекта по определяне на контролни ценови индикатори на петрол с цел противодействие на глобите против Русия. От организацията твърдят, че тези проекти са на доста ранен стадий.

Ембаргото, наложено от Европейски Съюз и Съединени американски щати върху покупките на съветски нефт, докара до внезапно нарастване на цените. Това разреши на Руската федерация да пренасочи огромни количества първични материали към други пазари, най-вече Индия и Китай, и даже да усили приходите си, въпреки и да продава по-малки количества петрол с отстъпка. В същото време Европейски Съюз и Съединени американски щати търпят загуби, в това число от разрастването на инфлацията. На този декор след резултатите от срещата на върха на Г-7 беше признато изказване, в което водачите на Г-7 дадоха обещание да прегледат опцията за ограничение на цените на съветския нефт посредством възбрана на даването на услуги за превозването му по море, в случай че цената на суровините надвишава тавана, " контрактуван от интернационалните сътрудници ".

Вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак по-рано назова стъпките за ограничение на цените на петрола от Руската федерация още един опит за интервенция в пазарните механизми, което съгласно него, може да докара единствено до пазарен дисбаланс, енергиен недостиг и повишаване на цените.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР