Правителството на РС Македония е поело ангажимент да приема 450

...
Правителството на РС Македония е поело ангажимент да приема 450
Коментари Харесай

РС Македония ще приеме 450 граждани на Афганистан

Правителството на районен съд Македония е поело ангажимент да приема 450 жители на Афганистан. Това са чиновници на филантропични и миротворчески задачи, деятели в организации за човешки права, публицисти, преводачи, студенти и стипендианти, както и лица, които през миналите 20 години са оказвали поддръжка на съюзническите сили на НАТО в Афганистан и на македонската войска. Заедно с тях ще бъдат признати и техни фамилии, съобщи министърът на външните работи Буяр Османи.

По-голямата част от тях се чака да дойдат до края на седмицата, като цялата интервенция се координира и провежда от американската неправителствена организация Национален либерален институт.

Правителството е решило също да освободи от такси за визи всички жители на Афганистан, които се чака да дойдат в този момент, а разноските по настаняването им в няколко хотела и мотела в страната ще бъдат покрити изцяло от интернационалните организации и от Съединени американски щати до отпътуването им за Съединените щати или до трети страни като последна дестинация, осведоми БГНЕС.
 Столтенберг: Вината за нещастието в Афганистан е на държавното управление в Кабул Столтенберг: Вината за нещастието в Афганистан е на държавното управление в Кабул
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи във вторник, че алиансът е сюрпризиран от скоростта на успеха на талибаните в Афган...

Министерството на външните работи и Агенцията за национална сигурност се ангажират да приключат бързо и дейно всички оперативни процедури, свързани с приемането на афганистанските жители и с тяхното транспортиране и настаняване.

Правителството на районен съд Македония приканва за деликатно, отговорно и тъкмо информиране по отношение на интернационалната филантропична задача, в която страната се е присъединила. „ Никой няма право да всява боязън измежду жителите с погрешна, рискова и изкривена информация, сходно на тази, че в страната ще се заселят талибани екстремисти “, се споделя в известието.

Подчертава се, че районен съд Македония не се сблъсква с мигрантска рецесия, а е част от огромна международна филантропична акция по избавяне на афганистанското миролюбиво население, застрашено от естремистките талибански структури, излиза наяве от известието на държавното управление.

Гражданите на Афганистан ще дойдат с проведени полети, не са незаконни мигранти и няма да бъдат настанени в приемните центрове за мигранти, прецизират още от държавното управление. 

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР