Правителството на Република Северна Македония е готово да даде възможност

...
Правителството на Република Северна Македония е готово да даде възможност
Коментари Харесай

РСМ е готова да даде възможност за формулиране на промените в конституцията

Правителството на Република Северна Македония е готово да даде опция на опозицията да формулира измененията в конституцията „ по този начин, както считат, че ще бъде в сходство с преговорната рамка ”, с цел да има убеденост, че в процеса няма нищо скрито и принудително, и напълно скоро ще разгласи имената на специалистите, които ще предложи в работната група. Писма ще бъдат изпратени и до всички политически партии да предлагат специалисти, на които те имат вяра, които да бъдат част от групата за конституционните промени, сподели в изявление за ТВ Телма вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 924
По думите му така наречен „ френско предложение ” не е идеално и страната е направила доста отстъпки, само че в това време за пръв път от 17 години Северна Македония има действителен късмет да продължи напред и да приключи договарянията с Европейски Съюз.

„ Помолихме представителите на Европейски Съюз да кажат на обществото и на депутатите това, което ни споделят като държавно управление и в Брюксел. А то е, че няма опция за предоговаряне на преговорната рамка, че отлагането на конституционните промени е загуба на време и благоприятни условия, и такива упования са заблуда “, акцентира Маричич.

По думите му, в случай че и тази година Северна Македония „ изпусне шанса за Европейски Съюз ”, това да продължи с страните, които договарят за участие в Европейски Съюз, като Албания и Сърбия, ще влезе в групата страни, на които действителният старт на договаряния следва, като Босна и Херцеговина и Косово, съобщи Българска телеграфна агенция. 

„ Очаквам до края на годината доста представители от Европейски Съюз, страните членки и отвън него, да дойдат и да беседват с нашите политици, депутати, партийни водачи и да предадат посланието, че в случай че пропуснем тази година, България няма да пропусне шанса да подчертае, че не сме желали и не сме могли да осъществим отговорностите си ", сподели Маричич, който акцентира, че опозицията не просто не желае да се включи в конституционните промени, които касаят включването в главния закон на „ няколко общности, измежду които и българите, хърватите и черногорците ”, само че отхвърлят да се включат и в подготовката на промените в другите области.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР