Правителството на Република Кипър прие решение за въвеждане на допълнителни

...
Правителството на Република Кипър прие решение за въвеждане на допълнителни
Коментари Харесай

Кипър въвежда задължителен PCR тест преди влизане в страната

Правителството на Република Кипър одобри решение за въвеждане на спомагателни ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19, оповестиха от външно министерство. По информация на посолството ни в Никозия, считано от 4 януари 2022 година всички жители, в това число имунизираните и преболедувалите ковид, следва да показват PCR тест, изработен до 48 часа преди идването им в Кипър.Това заяви schengenvisainfo.

за всички идващи, който се прави за лична сметка при влизане в страната. Таксата за теста e в размер на 15 евро на летище Ларнака и 19 евро на летище Пафос. Гражданите следва да си създадат и бърз антигенен тест в границите на 72 часа от идването си в Кипър, като той се прави гратис в избраните от министерството на опазването на здравето места против показване на документ за идентичност и бордна карта. Освободени от условието за бърз тест са имунизираните с бустерна доза ваксина против ковид.

От началото на огнището на COVID-19 общо 154 926 души са дали позитивна проба за ковид в Кипър, до момента в който 630 души са изгубили живота си заради вируса през същия интервал въз основа на данни, предоставени от Световната здравна организация (СЗО). Същият източник демонстрира, че Кипър е записал над 8100 случая на зараза с COVID-19 и седем смъртни случая през последните седем дни.
 Кипър заяви за първи случаи на Омикрон
Кипър заяви за първи случаи на Омикрон

Заразените са трима, пътували са в чужбина…

В тази връзка по-рано министърът на опазването на здравето Михалис Хаджипантелас акцентира, че " епидемиологичните индикатори бързо се утежниха... с опция за увеличение на приема на пациенти в болница ", като уточни, че управляващите на страната ще затегнат разпоредбите за влизане, с цел да поддържат епидемиологичните обстановката е под надзор.

Настоящите правила, наложени от държавното управление на Кипър, значат, че пасажерите, включени в зеления лист, който се състои от територии, считани за епидемиологично безвредни, също би трябвало да показват негативен резултат от теста за COVID-19 при идването си в тази страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР