Правителството на Република Кипър прие решение за въвеждане на допълнителни

...
Правителството на Република Кипър прие решение за въвеждане на допълнителни
Коментари Харесай

Задължителен PCR тест за всички пътуващи към Кипър

Правителството на Република Кипър одобри решение за въвеждане на спомагателни ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19, оповестяват от външното ни министерство.

По информация на посолството ни в Никозия, считано от 4 януари 2022 година всички жители, в това число имунизираните и преболедувалите ковид, следва да показват PCR тест, изработен до 48 часа преди идването им в Кипър.

Припомняме, че от 6 декември 2021 година кипърските управляващи вкараха наложителен PCR тест за всички идващи, който се прави за лична сметка при влизане в страната. Таксата за теста e в размер на 15 евро на летище Ларнака и 19 евро на летище Пафос.

Гражданите следва да си създадат и бърз антигенен тест в границите на 72 часа от идването си в Кипър, като той се прави гратис в избраните от министерството на опазването на здравето места против показване на документ за идентичност и бордна карта. Освободени от условието за бърз тест са имунизираните с бустерна доза ваксина против ковид.

При нужда от подпомагане българските жители в Република Кипър могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР