Правителството на продължава да затяга мерките срещу разпространението на новия

...
Правителството на продължава да затяга мерките срещу разпространението на новия
Коментари Харесай

Нови мерки срещу коронавируса в Чехия

Правителството на продължава да стяга ограниченията против разпространяването на новия с оглед увеличаващия се брой инфектирани, предава TACC.
„ От понеделник ние взехме решение да замразим всевъзможни културни и развлекателни събития за 14 дни. Почти целият културен живот ще спре. Театрите и кината ще бъдат затворени. Това би трябвало да се направи, с цел да можем в действителност [рязко] да ограничим активността на жителите в свободно време “, разгласи пред публицисти министърът на националното опазване на здравето Роман Примула, съобщи организация Фокус.
 Чехия с нов връх: Над 8 600 инфектирани с ковид за ден Чехия с нов връх: Над 8 600 инфектирани с ковид за ден
Чехия записва за последното денонощие 8 618 новозаразени с COVID-19. Това е следващият отрицателен връх за последните 4 дни, заяви з...
Всички всеобщи спортни събития - „ професионални и любителски “ също са неразрешени. Възможно е да се тренира единствено на открити игрища, тъй че броят на спортистите да не надвишава 20. Всички спортни уреди на закрито са затворени. Изключения са вероятни единствено за интернационалните надпревари, които ще се организират без почитатели.
Басейни, плажове, фитнес центрове, сауни и други спортни уреди бяха затворени в петък. В магазините и моловете започнаха да се ползват строги ограничавания. Не повече от двама души могат да седят на масите в кафенетата и заведенията.. Безплатните Wi-Fi мрежи са деактивирани, тъй че клиентите да не се задържат дълго в комерсиалните обекти.
Ограничена е работата на заведения за хранене и други заведения за публично хранене. Те затварят в 20:00 часа локално време (21:00 българско време). На всяка от масите може да има не повече от четирима клиенти по едно и също време. Забранени са визитите в лечебни заведения и обществени заведения, където живеят възрастни и тежко заболели жители.
Чешките университети, както и клоновете на задгранични институти и университети, ситуирани в страната, са трансферирани на отдалечено образование и работа. Изключения се вършат единствено за практическо образование на студенти по медицина.
 Чехите най-вече се возят в публичния превоз в Европейски Съюз, минимум литовците Чехите най-вече се возят в публичния превоз в Европейски Съюз, минимум литовците
Влаковият, трамвайният и автобусният превоз е най-използвани в Чешката република спрямо други страни от Европейския съюз, съо...
Дистанционното образование за учениците от междинните учебни заведения е удължено с две седмици. В продължение на 14 дни беше въведена възбрана за работата на детски и младежки занимание групи и спортни секции.
Междувременно в понеделник държавното управление в Прага би трябвало да вземе решение за още по-значително стягане на обществените ограничавания. Това заяви министър председателят на Чешката република Андрей Бабиш. Пресконференция след съвещанието на кабинета се чака след 15:30 часа локално време (16:30 българско време).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР