Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля да заобиколи

...
Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля да заобиколи
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Правителството на Тръмп обмисля да заобиколи обичайните правила

Правителството на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля да заобиколи нормалните регулационни стандарти, с цел да вкара бързо английска ваксина против ковид преди президентските избори, написа английският в. " Файненшъл таймс ", като се базира на три осведомени източника.

Един от разновидностите за ускорение на въвеждането на имунизацията е Администрацията по храните и медикаментите да даде през октомври " позволение за изключителна приложимост " на имунизацията, разработвана взаимно от фармацевтичната компания " АстраЗенека " и Оксфордския институт. Разрешението ще се базира на резултатите от релативно малко английско изследване, с 10 000 участници, в случай че то покаже положителни резултати. Американски държавни организации обаче декларират, че проучването би трябвало да има минимум 30 000 участници, с цел да се позволи въвеждане на нова ваксина, предава Българска телеграфна агенция.

Въвеждането на ваксина преди изборите би разрешило на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да съобщи, че е спечелил предимство в битката против вируса, който лиши живота на над 170 000 американци, откакто републиканският президент беше подложен на голям брой рецензии за тактиката си за битка с епидемията, отбелязва изданието. Въвеждането ѝ по ускорена процедура преди изборите, заобикаляйки естествените правила, може обаче да разклати така и така нестабилното публично доверие в сигурността на имунизациите преди една от най-големите стратегии за имунизация в историята на Съединени американски щати.

Тръмп съобщи през вчерашния ден, че е оказал помощ за превъзмогване на бюрократичните пречки пред въвеждането на лекуване на заболели от Ковид-19, при което им се прелива кръвна плазма от възстановили се пациенти. Но макар ентусиазма на президента учените са скептични - съгласно тях новото лекуване евентуално ще бъде потребно, само че няма да промени коренно обстановката в битката с ковид, написа в. " Вашингтон пост ".

Без да демонстрираме несъразмерен възторг, Франция може да разполага с ваксина против ковид през първото тримесечие на 2021 година, декларира в изявление за френския в. " Либерасион " Мари-Пол Киени, председателка на новосъздадения Комитет за имунизациите към френското държавно управление и шеф по проучванията в Националния институт по опазване на здравето и медицински проучвания.

Коронавирусната рецесия форсира разпадането на Англия, написа английският в. " Гардиън ", отбелязвайки, че както Брекзитът, по този начин и пандемията са засилили апелите за самостоятелност на Шотландия, а " Уестминстър може към този момент да е изгубил битката ".

Ковид-19 е огромен ускорител. В множеството наранени от него страни съществуващите още преди появяването му неравенства, разделения и напрежения към този момент излязоха на напред във времето. Същото се случи и във Англия - раздялите по раса, клас, пол, благосъстояние и географско състояние в Севера или в Юга са на челен декор. Това включва и основния въпрос за ориста на Обединеното кралство. Брекзитът и пандемията тласкат съставляващите го страни и райони в разнообразни направления.

През последните няколко месеца поддръжката за шотландската самостоятелност е достигнала над 50 на 100. Като се оставят встрани нерешителните, социологическо изследване от предходната седмица сподели 55 на 100 поддръжка за независимостта и 45 на 100 за оставане в състава на Англия - противоположното на резултатите от референдума през 2014 година, акцентира английското издание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР