Правителството на президента на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът

...
Правителството на президента на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът
Коментари Харесай

Щатите с нов пакет военна помощ за Украйна, въпреки суматохата в Конгреса

Правителството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се чака да разгласи нов пакет военна помощ за Украйна през идната седмица, съобщи Ройтерс, като се базира на свои източници.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11888
Агенцията отбелязва, че след открита счетоводна неточност се е оказало, че Пентагонът разполага със средства, които разрешават на държавното управление на Байдън да изпрати още оръжия на Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

В края на предходната седмица Конгресът одобри проект за краткотрайно финансиране на държавното управление, който не включваше военна помощ за Украйна. Това е краткотрайна мярка, която бе подкрепена от членове и на двете партии, с цел да се избегне прекъсване на работата на държавното управление.

Предстои американските конгресмени да прегледат обособен законопроект за военна и филантропична помощ за Украйна в размер на 24 милиарда $, която президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в желае да бъде включена в бюджета.

Пентагонът обаче към момента разполага с към 5,4 милиарда $, откакто през юни откри, че счетоводна неточност е довела до надценяване на цената на оръжията, изпратени до момента на Киев. Става въпрос за пари по система, известна като по този начин наречените президентски пълномощия за евакуиране на средства (PDA), която е употребена и за даване на оръжия за Украйна.

Какво ще съдържа идващият пакет военна помощ за Украйна към момента не е ясно и се чака той да бъде показан тази сряда на 16-ата среща на контактната група по въпросите на защитата за Киев в Брюксел, където отбранителната помощ ще бъде основна тематика, споделиха американски чиновници.

Очаква се цената на помощта да бъде към 200 милиона $ и тя може да се състои от сходни муниции и транспортни средства, каквито бяха включени в последните пакети военна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР