Правителството на президента либертарианец Хавиер Милей в Аржентина се опитва

...
Правителството на президента либертарианец Хавиер Милей в Аржентина се опитва
Коментари Харесай

Аржентинският президент се опитва да осигури подкрепа за широкообхватен законопроект, а опозицията обеща да му се противопостави

Правителството на президента либертарианец Хавиер Милей в Аржентина се пробва да обезпечи поддръжка в Конгреса на страната за собствен основен широкообхватен законопроект, който бе импортиран в долната камара на Народното събрание през днешния ден, а лявата съпротива даде обещание да му се опълчи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Законопроект, който обгръща тематики от икономическата политика до приватизацията на държавни предприятия, е една от главните точки на опитите за промени на Милей, целящи справяне с най-тежката икономическа рецесия в южноамериканската страна от десетилетия, която провокира инфлация от над 200% и изпразни държавната хазна.

Това ще бъде първото съществено тестване за Милей, откогато встъпи в служба през декември след шокираща победа на изборите. По време на предизборната си акция той се появяваше на свои изяви с моторен трион и обещаваше да ореже разноските и пълномощията на страната.

Милей ще би трябвало да прекара законопроекта през двете камари на Народното събрание, което значи, че ще му се наложи да завоюва съдружници. Миналата седмица държавното управление му отдръпна провокирали разделения текстове от фискалната част на законопроекта.

" Днес политиците имат шанса да стартират да поправят вредите, които предизвикаха на аржентинския народ ", се споделя в изказване на канцеларията на Милей.

Основният перонистки опозиционен блок " Алианс на родината ", който е най-голямата независима група в Конгреса, обаче съобщи, че ще отхвърли законопроекта. " Ние отхвърляме широкообхватния законопроект, тъй като той дава гориво на моторния трион, с цел да навреди на всекидневния живот на аржентинците ", съобщи перонисткият политик и някогашен външен министър Сантяго Кафиеро.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР