Правителството на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Правителството на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Белият дом иска Международната космическа станция да бъде приватизиран

Правителството на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила желае да трансформира Международната галактическа станция (МКС) в нещо като неподвижен парцел в орбита, ръководен не от страната, а от частната промишленост, написа в. "Вашингтон пост ".

Белият дом възнамерява да спре финансирането на станцията след 2024 година и да прекъсне държавната поддръжка за лабораторията в околоземна орбита. Подготвя се временен проект, по силата на който МКС да бъде трансферирана на частния бранш, гласи документ на НАСА за вътрешно прилагане, получен от вестника.

"Решението за спиране на директната федерална помощ на Международната галактическа станция през 2025 година не значи, че станцията ще бъде изведена от орбита тогава - допустимо е промишлеността да продължи да употребява някои нейни детайли или благоприятни условия като част от бъдеща комерсиална платформа ", се споделя в документа.

"НАСА ще разшири интернационалните и комерсиалните партньорства през идващите седем години, с цел да обезпечи продължаващ достъп и наличие на хора в ниска орбита към Земята ", се показва още в отчета, представен от Българска телеграфна агенция.

Планът за приватизиране на Международната галактическа станция евентуално ще се сблъска със стена от противоречие, основно тъй като Съединените щати са похарчили близо 100 милиарда $ за построяването и действието й. Миналата седмица сенаторът републиканец Тед Крус изрази вяра, че известията за желанието на НАСА да приключи финансирането на галактическата станция ще се окажат неоснователни.

Той добави, че в случай че има такова решение, то е взето от малоумници. "Като фискален реакционер зная, че едно от най-тъпите неща, които можете да извършите, е да отмените стратегии, откакто в тях са вложени милиарди, а имат още съществени благоприятни условия за живот ", сподели Крус. На въпроса допустимо ли е публично-частно партньорство, той отговори: "Мисля, че всички ние сме отворени за рационални оферти ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР