Правителството на премиера Джъстин Трюдо обяви, че ще забрани на

...
Правителството на премиера Джъстин Трюдо обяви, че ще забрани на
Коментари Харесай

Канада забранява на чужденците да купуват имоти в страната за две години

Правителството на премиера Джъстин Трюдо разгласи, че ще забрани на задгранични вложители да купуват жилища в Канада за две години в опит да успокои жилищния пазар , оповестява Асошиейтед прес.

Финансовият министър Кристия Фрийланд предприе редица ограничения, с цел да ограничи спекулациите и търсенето на фона на рекордните цени на жилищата при оповестяването на федералния бюджет за годината.

Правителството разгласи двегодишна възбрана за закупуване на жилище от чужденци, както и по-високи налози за хора, които продадат жилището си в границите на една година, макар че и двете ограничения включват голям брой изключения, в това число за непрекъснато пребиваващи и задгранични студенти.

Бюджетът също по този начин включва милиарди за нови жилища и ограничения за подкрепяне на канадците, които се пробват да влязат на пазара, в това число нова спестовна сметка и промени в данъчния заем за купувачи за първи път.

Правителството е под напън да охлади прегретият пазар, откакто цените се повишиха с повече от 20% предходната година, до момента в който наемните ставки също се повишават.
 Трюдо: Канада ще помогне за компенсиране дефицита на храна и сила
Трюдо: Канада ще помогне за компенсиране дефицита на храна и сила

Ще оказва помощ и за енергийната промяна в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР