Правителството на ПП допусна грешка с това, че създаде твърде

...
Правителството на ПП допусна грешка с това, че създаде твърде
Коментари Харесай

Николай Стайков: Кабинетът на ПП създаде големи очаквания, на които не успя да отговори

Правителството на Политическа партия позволи неточност с това, че сътвори прекомерно огромни упования към себе си, на които не съумя да отговори. Такава позиция изрази пред БТВ Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

Той добави, че ръководещите са отворили голям брой тематики по отношение на корупцията, само че те са останали незавършени.

Като позитив на кабинета Петков уточни даването на независимост на европейските прокурори – „ дребна, само че значима смяна “.

Стайков насочи две огромни рецензии към държавното управление на Политическа партия.  Едната е във връзка с Българската банка за развиване, беше оповестено, че са дадени два заема за милиарди, само че няма резултат от инспекциите.  Няма следене на финансовите потоци, уточни представителят на Антикорупционния фонд. 

Другият крах е обвързван с Министерството на регионалното  развиване, под чиято шапка е АПИ. По думите на Стайков, то е най-големият разпределител на обществени запаси, само че от министерството не е излязла нито една информация за някаква неправда или социална поръчка с нарушавания.   

Той изрази опасения, че закриването на спецправосъдието може да не даде позитивни резултати, защото делата се трансферират от една нереформирана прокуратура в друга нереформирана прокуратура.

Стайков разяснява още, че при одита а Балкански поток са открити голям брой дребни нарушавания с нарушение на доста законови разпореждания, което приказва, че по плана е работено преждевременно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР