Правителството на Португалия удвои до 1064 души състава на специалната

...
Правителството на Португалия удвои до 1064 души състава на специалната
Коментари Харесай

Португалия удвои отряда за бързо реагиране при горски пожари

Правителството на Португалия удвои до 1064 души състава на специфичната част на Националната републиканска армия за бързо реагиране при горски пожари.

Те са снабдени с 80 нови джипа с висока проходимост и с нови 17 бази се усили до 39 броят на местата - най-вече в предразположените към това злополучие северни елементи на страната - от които да се работи преди пожарът да е излязъл отвън надзор.

Това е част от новата тактика, призната откакто предходната година в най-смъртоносните в актуалната история на Португалия горски пожари починаха 114 души. Част от нея планува прекосяване от доброволци към експерти.

 Португалия удвои отряда за бързо реагиране при горски пожари
© Reuters

За задачата се организират и учения, които зачестиха с напредването на лятото и увеличението на заплахата за евкалиптовите гори. В края на предходната седмица държавното управление заседава изключително навътре в страната, която се оказа забравена от управляващите до нещастието от предходната година. За пречистване на обраслите в сухи шубраци гори бяха оповестени данъчни облекчения, вложения и други ограничения. Реално резултат може да се почувства след години.

За записване в новата специфична част са призовани членове на националната армия, наброяваща към 21 000 души, които би трябвало да преминат през проби за физическо и психическо положение, както и 6-седмично образование.

" Ройтерс " разказва подготовка на един подобен екип, основан в Помбал. При сигнал за паника пожарникарите бързо се качват на хеликоптер, който ги спуска с оборудването им, те окачват на въжето специфичен съд за загребване на вода и незабавно стартират да гасят с лопати, метли и раници-водоноски, до момента в който пристигна помощ от въздуха.
 Португалия удвои отряда за бързо реагиране при горски пожари
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР