Правителството на Полша ще удължи до 22 ноември граничните проверки,

...
Правителството на Полша ще удължи до 22 ноември граничните проверки,
Коментари Харесай

Полша удължи граничните проверки за Словакия, ограничавайки миграцията

Правителството на Полша ще удължи до 22 ноември граничните инспекции, въведени за ограничение на миграцията през прилежаща Словакия, съобщи почитан министър, съобщи Агенция Франс Прес.


" Тези инспекции дават резултати ", съобщи полският заместник-министър на вътрешните работи Мачей Васик пред публичното радио.

" Те също по този начин карат словашките управляващи да осъзнаят, че би трябвало да вземат ограничения - което те и вършат ", добави той.

Този ход е в отговор на неотдавнашното увеличение на броя на мигрантите и търсещите леговище в Словакия, най-вече от Сърбия през Унгария, които се насочват към по-богатите западноевропейски страни.

Австрия, Чешката република и Полша вкараха инспекции по границата си със Словакия при започване на октомври, след което ги удължиха до 2 ноември.

Официалният вестник на Полша демонстрира, че граничните инспекции, които трябваше да изтекат в четвъртък, са удължени до 22 ноември.

Чешката република разгласи сходно решение в сряда.

В понеделник Словакия заяви, че до момента през тази година е разкрила повече от 46 000 мигранти без документи по границите си.

Същия ден словашкото държавно управление изпрати стотици служители на реда и военнослужещи за подсилване на границата с Унгария.

Министърът на вътрешните работи съобщи, че тази еднократна акция е имала за цел да покаже, че " Словакия не е несъмнено леговище за мигрантите ".

Всички страни, които стягат контрола, са членки на Европейския съюз и на Шенгенската зона с отворени граници. Повторното въвеждане на гранични инспекции в Шенгенското пространство е позволено при изключителни условия, като преди този момент би трябвало да се уведоми Брюксел./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР