Правителството на Обединеното кралство се консултира дали е законно евентуално

...
Правителството на Обединеното кралство се консултира дали е законно евентуално
Коментари Харесай

Гардиън: Твърдият Брекзит ще се избегне, ако партиите загърбят племенните си вражди

Правителството на Обединеното кралство се съветва дали е законно вероятно оповестяване на петседмична парламентарна почивка преди 31 октомври, написа " Файненшъл таймс ", като се базира на изтекли в медиите имейли.

По мотив желанията на премиера Борис Джонсън да изведе на тази дата страната от Европейски Съюз дори без договорка изданието напомня, че в случай че не успее да уреди ваканцията, той разполага с различен вид - да насрочи нови избори за след 31 октомври, като разпусне Народното събрание 25 работни дни преди датата и да настъпи така наречен корав Брекзит, показва Българска телеграфна агенция.

Но тази недемократична измама да се постанова резултат, който не е бил очакван в референдума през 2016 година, може елементарно да бъде осуетена, твърди професорът от Оксфордския университет Джон Мюлбауер в публикацията си за вестника.

Според него Европейски Съюз може да разгласи, че възприема решението на кабинета за корав Брекзит, без да има единодушието на Камарата на общините, за обратимо, т.е. че идващото демократично определено английско държавно управление ще има правото да анулира твърдия Брекзит.

Авторът прецизира, че с цел да се случи това, Англия би трябвало да удостовери участието си в Европейски Съюз, а съюзът неотложно да одобри съответното законодателство, тъй че Лондон да възвърне статуквото отпреди 31 октомври. Ако изборите бъдат през ноември, продължава професорът, тогава гласоподавателите ще са наясно с мнението си за твърдия Брекзит. И единствената вяра на консерватора Борис Джонсън за победа ще бъде опасенията измежду електората към водача на лейбъристите Джереми Корбин, който в действителност е " най-хубавият другар " на последователите на овакантяване без договорка. Ако Корбин бе стоял настрани, твърдият Брекзит би изгубил, установи създателят на " Файненшъл таймс ".

По мотив срещата на водачите на опозиционни партии по самодейност на Корбин " Гардиън " оптимистично твърди, че твърдият Брекзит може да бъде избегнат, в случай че партиите загърбят племенните си вражди. Според вестника срещата е опровергала мрачните прогнози на мнозина коментатори и е била положителна и градивна. В общото изказване на водачите на лейбъристите, шотландските националисти, либералдемократите, уелските социалдемократи, Зелените и новата партия " Change UK " на някогашни лейбъристи се споделя, че са нужни " незабавни общи дейности за намиране на на практика способи за попречване на напускането без договорка, в това число опцията за приемане на закон и избор на съмнение ".

Според " Гардиън " вчерашната среща е изключително значима по две аргументи. Първо, тя е посочила, че когато ножът е опрял до кокала, политиците изоставят своите персонални взаимни антипатии, могат да седнат на една маса и да работят дружно, откровено и продуктивно. Второ, тя е демонстрирала, че членовете на Камарата на общините разполагат със средствата да спрат твърдия Брекзит. Те към този момент имат нужните данни. Сега те демонстрират воля, акцентира изданието.

" Дейли мейл " цитира рецензиите на Даунинг стрийт 10 по адрес на срещата на опозиционните водачи, която държавен представител назовава " коалиция на антидемократите ". " Крайно перверзно е, че Корбин и неговите съдружници интензивно се стремят да саботират Обединеното кралство ", споделя представителят.

Вестникът привежда и мнението на ръководителя на Консервативната партия Джеймс Клевърли, че " тези шестима политици не се пробват да спрат Брекзит без договорка, а заговорничат за занемаряване на гласовете на 17,4 милиона души и въобще да спрат Брекзит ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР