Правителството на Обединеното кралство може да обяви финансиране за нова

...
Правителството на Обединеното кралство може да обяви финансиране за нова
Коментари Харесай

Великобритания планира сериозни инвестиции в поне една атомна електроцентрала

Правителството на Обединеното кралство може да разгласи финансиране за нова атомна електроцентрала, с цел да извърши своите цели за понижаване на въглеродните излъчвания като част от тактиката си „ Net Zero ”. Това оповестява вестник „ Телеграф ”.

Според държавни източници атомната електроцентрала „ Сайзуел “ в Съфолк евентуално ще получи съществено финансиране. Това е план на EDF Energy, английска интегрирана енергийна компания, напълно благосъстоятелност на Франция.
 Малко под половин трилион евро ще трябват за нуклеарна енергетика в Европейски Съюз за 35 години Малко под половин трилион евро ще трябват за нуклеарна енергетика в Европейски Съюз за 35 години
Европейският съюз се нуждае от вложения в размер 350 - 450 милиарда евро в околните 35 години за поддръжка на индустриалните мощности...

Държавното финансиране може да включва освен директни вложения, само че и въвеждане на обезпечена закрепена цена за всяка единица сила, създадена от оборудването. Новият потенциал на „ Сайзуел “ ще обезпечи на близо шест милиона жилища нисковъглеродна сила за към 60 години, пресмятат от EDF Energy.

Вестникът цитира представител на държавното управление, който означи значимостта на бранша нуклеарна енергетика за държавното управление. „ Ние се стремим да одобрим най-малко още един огромен нуклеарен план през идващите няколко години за възстановяване на енергийната сигурност и основаване на хиляди работни места “, сподели представителят, представен от „ Телеграф ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР