Правителството на Нидерландия ще наложи таван върху наемите на над

...
Правителството на Нидерландия ще наложи таван върху наемите на над
Коментари Харесай

€1100 на месец: Европейската държава, която слага таван върху наемите на жилища

Правителството на Нидерландия ще наложи таван върху наемите на над 300 хиляди жилища, с цел да обезпечи по-достъпни парцели за наематели със междинни приходи на фона на големия дефицит, оповестява Bloomberg.

Според проекта на управляващите цената на наемите на тези жилища ще бъде понижена приблизително със €190 на месец, когато новата мярка влезе в действие от януари 2024 година.

Министърът на жилищното строителство и пространственото обмисляне Хуго де Йонг желае да разшири контрола върху наемите, който сега съществува за обществените жилища, тъй че той да е в действие за всички домове, оценени с до 187 точки по нидерландската система за оценка на жилищата.
 Цените жилищата в България потеглят надолу през третото тримесечие на 2022-а
Цените жилищата в България потеглят надолу през третото тримесечие на 2022-а

В международен мащаб цените на парцелите към момента се повишават с ритъм от 8,8% годишно

Цената ще бъде индексирана всяка година с инфлацията и когато законът влезе в действие от януари 2024 година, тези парцели ще имат оптимален месечен наем от към €1100.

Хората със междинни приходи като учители, медицински сестри и служители на реда мъчно дават отговор на растящите цени на наемите поради " големия дефицит " на жилища, съобщи министърът.

Системата за оценка ще стане наложителна, което значи, че притежателите на жилища, които не се преценяват с избраните оптимални наеми, може да получат санкции.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР