Правителството на Науру заяви, че е взело решението да прекъсне

...
Правителството на Науру заяви, че е взело решението да прекъсне
Коментари Харесай

Решението на правителството на Науру доказва, че принципът за „един Китай“ се ползва с подкрепата на международната общност

Правителството на Науру съобщи, че е взело решението да „ прекъсне дипломатически връзки “ с Тайван и да възвърне дипломатически връзки с Китай, признавайки правилото за „ един Китай “.

В коментар на това представителят на китайското Външно министерство съобщи, че Китай прави оценка и приветства решението на държавното управление на Науру.

„ В света има единствено един Китай. Тайван е неотделна част от китайската територия. Правителството на КНР е единственото законно държавно управление, представляващо Китай. Това е доказано от резолюция №2758 на Общото заседание на Организация на обединените нации и е общ консенсус на интернационалната общественост. На база на правилото за „ един Китай “ страната е открила дипломатически връзки с 182 страни в света. Решението на държавното управление на Науру за възобновяване на дипломатически връзки с Китай за следващ път потвърждава, че правилото за „ един Китай “ се употребява с поддръжката на интернационалната общественост и дава отговор на наклонността на времето. Китай е подготвен да отвори нова глава в двустранните връзки с Науру въз основа на правилото за „ един Китай “, разяснява още представителят.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР