Правителството на националното единство (ПНЕ) на Либия въведе извънредно положение

...
Правителството на националното единство (ПНЕ) на Либия въведе извънредно положение
Коментари Харесай

Ожесточени сблъсъци в Триполи, Либия обяви извънредно положение

Правителството на националното единение (ПНЕ) на Либия вкара изключително състояние в регионите на столицата, в които има въоръжени конфликти. Изявление по този въпрос направи вицепремиерът Рамадан Ахмед Бужина.

„ Обявяваме изключително състояние в регионите на конфликтите и призоваваме към помирение за обезпечаване на достъп на медицински личен състав “, цитира изказването му телевизия Ал Джазира.

Либийското министерство на опазването на здравето, от своя страна, прикани страните в спора „ да дават филантропичен кулоар за евакуационни, избавителни и медицински екипи за оказване на помощ на цивилното население, останало в регионите на конфликтите “. Уточнява се, че заместник-министърът на опазването на здравето Рамадан Абу Дженах е изискал въоръжените групировки да разгласят помирение, с цел да се даде опция за евакуирането на цивилните лица, починалите и ранените. По информация на телевизия Либия Ал Араб, от зоната на спора в южните околности на Триполи към този момент са били евакуирани 100 фамилии.

Въоръжените конфликти започнаха в регионите Айн-Зара и Салах-ад-Дин вечерта на 14 август сред бойци от 444-а бригада и така наречен Сили на национално въздържане. По информация от локални източници, ескалацията в Триполи е обвързвана със задържането на интернационалното летище на един от командирите на 444-а бригада, която влиза в състава на войските на столичния боен окръг и е обвързвана с президентския съвет на Либия. По последни данни, вследствие на конфликтите са починали девет души, а към 30 са били ранени. Ад Арабия съобщи, че Силите за особено въздържане са изгубили четирима от своите бойци. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР