Правителството на Маргарет Тачър умишлено забави затварянето на шахтите, което

...
Правителството на Маргарет Тачър умишлено забави затварянето на шахтите, което
Коментари Харесай

Правителството на Маргарет Тачър умишлено забави затварянето на шахтите, което предизвика стачката на миньорите

Правителството на Маргарет Тачър съзнателно забави затварянето на шахтите, което провокира стачката на миньорите, до след изборите през 1983 година, разкриват бомбени документи.

документи от архивите на Националния ръб по въглищата също демонстрират, че министрите и шефовете на въглищата са били наясно, че програмата ще докара до насилствени съкращения. Правителството на торите отхвърли това по това време и беше избрано отново със съкрушителна победа.

Тачър твърди, че резултатът утвърждава нейната твърдолинейна икономическа стратегия и вкарва нови закони за ограничение на пълномощията на синдикатите. Снощи Националният съюз на миньорите прикани премиера Риши Сунак да се извини за политическата интервенция в стачката, почнала през вчерашния ден преди 40 години.

Най-големият промишлен спор на 20-ти век продължи близо година. Тачър жигосах NUM и неговия водач Артър Скаргил като „ вътрешен зложелател “ и активизира полицейски сили, с цел да се бият с пикетиращите миньори и да дадат опция на шт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР