Правителството на малцинството в Чехия на премиера Андрей Бабиш не

...
Правителството на малцинството в Чехия на премиера Андрей Бабиш не
Коментари Харесай

Парламентът на Чехия не даде доверие на правителството на малцинството

Правителството на малцинството в Чехия на премиера Андрей Бабиш не получи през днешния ден избор на доверие от Народното събрание, съобщи Франс прес. Този излаз от гласуването бе предстоящ, разяснява Българска телеграфна агенция.

Правителството на Бабиш бе подкрепено при гласуването в Камарата на депутатите единствено от 78-те депутати от неговото популистко придвижване " Действие на недоволните жители " (АНО). 117 техни сътрудници в долната камара на чешкия парламент гласоподаваха срещу, а петима се въздържаха.

АНО получи най-вече гласове на парламентарните избори през октомври, само че не завоюва болшинство. Движението също така не може да откри съдружен сътрудник, напомня ДПА.

Позицията на чешкия министър председател е подкопана в допълнение от повдигнатите му обвинявания в корист с пари от европейски фондове.

По-рано политически наблюдаващи предвидиха, че държавното управление на малцинството евентуално няма да получи избор на доверие при гласуването през днешния ден. Според тях обаче Бабиш евентуално ще откри метод да остане на власт задоволително дълго, с цел да се опита да издейства втори избор на доверие, отбелязва ДПА.

Чешкият министър председател има поддръжката на президента Милош Земан.

Държавният глава получи най-вече гласове на първия тур на президентските избори в Чехия в петък и събота. Балотажът е на 26 и 27 януари.

Дори да не бъде избран отново, Земан ще остане на поста до март, когато изтича сегашният му мандат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР