Правителството на малцинството на премиера на Ирландия Лео Варадкар е

...
Правителството на малцинството на премиера на Ирландия Лео Варадкар е
Коментари Харесай

Правителството на Ирландия пред риск да падне

Правителството на малцинството на премиера на Ирландия Лео Варадкар е пред риск да падне, откакто опозиционната партия Фиана Файл - Републиканска партия, която го поддържа, внесе  избор на съмнение против вицепремиера, оповестява ДПА, написа news.bg 

Вардкар, който също е водач на партия Фине Гейл, изрично съобщи, че няма да извърши настояванията на Фиана Файл да уволни вицепремиера Франсис Фицджералд, даже и да означава падане на кабинета му и предварителни избори през идващия месец.

Тази заран високопоставени представители на Фиана Файл разискаха проект за внасяне на избор на съмнение , който ще бъде дебатиран в Народното събрание във вторник.

Опозиционната партия подлага на критика дейности на Фицджералд във връзка със абсурден случай, обвързван с националната полиция на Ирландия.

Лидерът на Фиана Файл Майкъл Мартин сподели пред националната медия RTE, че Народното събрание е " бил измамен доста пъти " по отношение на този случай.

Доверието е накърнено, посочи той и добави, че партията му не желае избори.

Мартин акцентира, че е телефонирал на премиера, с цел да му каже, че " въпросът ще навреди на доверието и на подписаното съглашение ".

След извършените през предходната година парламентарни избори двете съществени партии подписаха съглашение. Фиана Файл поддържа дясноцетристкото държавно управление на малцинството на Фине Гейл. 

Според Мартин, в случай че вицепремиерът подаде оставка, в страната няма да се организират предварителни избори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР