Правителството на Литва е получило 1000 бойни дрона от пет

...
Правителството на Литва е получило 1000 бойни дрона от пет
Коментари Харесай

Украйна ще получи от Литва 1000 бойни дрона

Правителството на Литва е получило 1000 бойни дрона от пет локални производителя, които ще бъдат предадени на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), заяви през днешния ден Министерството на защитата във Вилнюс, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ведомството разгласи, че се чака летателните апарати да бъдат доставени на Украйна в околните седмици. Пратката ще включва спомагателни такъми, екипировка за изстрелване и ръководство, както и материали за образование.

Литва е поръчала над 7000 дрона от локални производители на обща стойност от осем млн. евро. От тях към 2300 са за личните въоръжени сили и близо 5000 за ВСУ.

Според министерството се чака останалите дронове да бъдат доставени до края на годината.

Програмата за покупки ще продължи и идната година. Така Литва цели да ускори личната си военна промишленост и отбранителните качества на въоръжените си сили.

Украйна отблъсква пълномащабна съветска инвазия повече от две години и половина и значително зависи от западната поддръжка във връзка с военното съоръжение. Литва е измежду най-категоричните интернационалните поддръжници на Украйна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР