Правителството на Квебек обяви, че ще подлага на тест за

...
Правителството на Квебек обяви, че ще подлага на тест за
Коментари Харесай

Квебек въвежда за имигрантите тест за познаване на демократичните и квебекски ценности

Правителството на Квебек разгласи, че ще подлага на тест за познаване на демократичните и квебекските полезности всички стопански имигранти, които желаят да се устроят във франкофонската канадска провинция от 1 януари 2020 година, предадоха международните организации.

За да придобият документ, който удостоверява, че икономическите мигранти познават демократичните и квебекските полезности, те би трябвало да са дали отговор минимум на 75 % от въпросите. Въпросите в теста ще са към двадесет и ще са отдадени на светските закони, на франкофонията, на човешките права, на демокрацията и на равенството сред мъжете и дамите. Тестът няма да е изискване за приемане на право на непрекъснато престояване, което зависи от федералното държавно управление. Но задачата му е да се подсигурява, че евентуалните имигранти ще се интегрират на френски в квебекското общество и ще възприемат квебекските полезности, съобщи министърът на имиграцията на Квебек Симон Жолен-Барет.

Федералното държавно управление отхвърля да признае теста в Квебек като належащо изискване за непрекъснатото пребиване. Федералните управляващи към този момент подлагат евентуалните имигранти на тест за знания за Канада.

Десноцентристката партия на Франсоа Лього завоюва властта в Квебек преди година с обещанието да понижи с над 20 % броя на имигрантите и на бежанците, които провинцията приема всяка година. В средата на юли Националното заседание на Квебек одобри два противоречиви проектозакона, единият предусещащ възбраната на религиозни знаци за някои служители, а другият предприемащ промяна на имиграционната система.

Жолен-Барет желае да се усили делът на икономическите имигранти в Квебек, с цел да се задоволят по-добре потребностите на пазара на труда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР