Правителството на Китай взе решение хората с COVID-19, които имат

...
Правителството на Китай взе решение хората с COVID-19, които имат
Коментари Харесай

Китай изоставя политиката на нулев COVID: Позволява на леките случаи да останат у дома

Правителството на Китай взе решение хората с COVID-19, които имат леки или никакви признаци, да могат да се слагат под карантина в домовете си. Това е забележителна смяна на политиката на Пекин към живот с вируса.

Директивата от 10 точки, издадена в сряда следобяд от китайската национална здравна комисия, също по този начин инструктира чиновниците да спрат налагането на краткотрайни локдауни и приключи условията за тестване на „ междурегионални мигранти “, което допуска доста по-свободно пътешестване из Китай за новогодишните празници.

Новите правила са най-силният знак, че ръководещата комунистическа партия на Китай се е отказала от дългогодишната си политика за нулев Коронавирус. Преди това болните хора и техните контактни лица, вариращи от най-близките членове на фамилията до далечните съседи,
бяха принудени да настаняват в солидни, особено построени централизирани карантинни уреди,
до момента в който региони, вариращи от жилищни здания до цели градове, можеха да бъдат сложени под локдаун за дни, седмици или месеци.

Докато някои градове и райони облекчиха рестриктивните мерки на локално равнище през последните дни, измененията от сряда наподобява основават народен пореден отговор на ръководството на пациентите и контактните лица.

„ Асимптомните лица и леките случаи могат да бъдат изолирани вкъщи, като в същото време се ускори наблюдението на здравето им и те могат да бъдат преместени в избрани лечебни заведения за лекуване навреме, в случай че положението им се утежни “, се споделя в изказването на NHC.

В заповедта се споделя още, че локалните чиновници би трябвало да спрат случайното разширение на карантинните зони и „ по-научно и тъкмо “ да дефинират „ рискови зони “.

Всяко място, несъмнено като високорисково, би трябвало да бъде отворено след пет дни, в случай че не бъдат регистрирани случаи на инфектирани в него.

Масовото тестване също беше прекратено с акцент върху хората, работещи или живеещи във високорискови условия.

Отрицателни резултати от PCR към този момент се изискват единствено за старешки домове, домове за обществени грижи, медицински институции, детски заведения и начални и междинни учебни заведения.

Училищата без огнища също би трябвало да работят обикновено.

Други наставления включват възобновен фокус върху имунизациите на възрастни хора – които са потърсили имунизация при доста по-ниски проценти от по-младите демографски групи – обезпечаване на съществуването на медикаменти и бързи проби и възстановяване на отбраната на уязвимите групи.

От началото на пандемията Китай ръководи COVID-19 според протоколите, избрани за рискови заболявания като бубонна чума и холера. Ресурсно интензивната и свръхстрога политика за ограничение и елиминиране на епидемията докара до големи стопански и обществени последствия.

Длъжностни лица в този момент акцентират понижената вирусна тежест на Омикрон, който е в Китай от към година, а
държавните известия се изместиха от елиминиране на вируса към намаляване на последствията от него.
Промяната идва седмица след необятно публикувани митинги против политиката за нулев Коронавирус. Демонстрантите приканиха за преустановяване на рестриктивните мерки, като гневът беше ориентиран и към властническото държавно управление и неговия водач Си Дзинпин.

Правителството – което значително заобикаля обществено да признае митингите – упорства, че измененията са свързани с други фактори. На конференция в сряда следобяд здравните чиновници отхвърлиха въпросите по отношение на времето на измененията, като се има поради, че едвам неотдавна са въвели промяна на политиката от 20 точки.

Длъжностни лица настояха, че това е „ деен избор “, учреден на непрекъсната преоценка на политиките и по-малко тежките характерности на сегашния вид.

Общественото отчаяние ескалира, откакто при пожар в постройка в Урумчи починаха 10 души, по време на натрапен местен локдаун. Този случай беше последван от злополука, при която починаха 27 души, които пътуваха към карантинно оборудване. Навдигнаха се и необятно публикувани опасения за „ вторични смъртни случаи “, свързани с използването на нулевия Covid, като самоубийства и отвод от незабавна здравна помощ.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР