Правителството на Китай работи над план за обединяването на двете

...
Правителството на Китай работи над план за обединяването на двете
Коментари Харесай

Китай създава гигант в корабостроенето

Правителството на Китай работи над проект за обединяването на двете най-големи корабостроителни компании в страната. Идеята е да се сътвори колос в бранша, който да засенчи своите южнокорейски съперници, написа Bloomberg, базирайки се на свои източници, осведомени с тематиката.

Държавният съвет на КНР към този момент е дал авансово единодушие за сливането на China State Shipbuilding Corp. (CSSC) и China Shipbuilding Industry Corp. (CSIC), настояват източниците на организацията.

Общите доходи на тези две компании съставлява 508 милиарда юана ($81 млрд.). Те създават друга продукция - от самолетоносачи за военноморските сили на страната до контейнеровози, танкери за нефт и полутечен газ, до търговски и пътнически кораби.

На този стадий още доста елементи към обединяването би трябвало да бъдат съгласувани и одобрени от министерствата и регулиращите органи. Двете компании имат дъщерни предприятия, чийто акции се търгуват на фондовите тържища в Шанхай и Хонконг.

В резултат на сливането ще бъде основан колос в бранша, неговата годишен оборот ще надвиши два пъти приходите на южнокорейските водещи в света компании като Hyundai Heavy Industries Co., Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. и Samsung Heavy Industries Co. Тези три компании са най-големите корабостроители в света по мярка на пазарната капитализация.

Hudong Zhonghua Shipbuilding (Group) Co., от структурата CSSC, е първата корабостроителница в Китай, която построи танкер за транспорт на полутечен природен газ. CSIC бе първият корабостроител направил супертанкер за нефт.

Компанията CSSC възнамерява да проектира и построи огромен круизен кораб. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР