Правителството на Кирил Петков загуби внесения от ГЕРБ вот на

...
Правителството на Кирил Петков загуби внесения от ГЕРБ вот на
Коментари Харесай

Петков е горд, че кабинетът му е свален от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова

Правителството на Кирил Петков загуби импортирания от ГЕРБ избор на съмнение. От записаните за изключителното съвещание довечера 181 народни представители (само 12 от 67 от " Продължаваме промяната ", 13 от 16 от " Демократична България " и 12 от 13 от " Възраждане " ). 123 гласоподаваха против кабинета. В негова поддръжка се оповестиха 116 депутати - с 5 гласа по-малко от нужните за превъзмогване на вота на съмнение.

" Беше чест за мен да повеждам държавно управление, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова " бяха първите думи на премиера след гласуването.

" Този избор дребна стъпка от дълъг път. Те не схванаха, че по този начин не могат да завоюват българския народ ", съобщи Петков и даде обещание борбата да продължи до момента в който България не се трансформира в естествена и сполучлива европейска страна без задкулисие и мафия.

Докато министър председателят говореше, тон от залата беше пуснат и пред протестиращите против промяната на властта. Площад " Цар Освободител " беше огласен от викания " Мафията вън! "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР