Правителството на Кирил Петков е с непредвидим като времетраене живот,

...
Правителството на Кирил Петков е с непредвидим като времетраене живот,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Грешките ще срутят кабинета на Петков

Правителството на Кирил Петков е с непредвидим като времетраене живот, само че най-вероятно той ще бъде къс. Това ръководство ще се срути под тежестта на разнородната коалиция. Сега тя се крепи само на близостта до ресурсите на властта и несигурността на електоралните настройки при нови избори. По метода, по който действа този кабинет, прави неточности, които ще доведат до неговото раздробяване, предвижда досегашният министър на защитата и скорошен министър-председател на последните две служебни държавни управления Стефан Янев, заяви dnes.dir.bg.

България е суверенна страна, която би трябвало да има своя позиция по значимите за националния интерес въпроси и едвам по-късно да се преценява с полезностите на Европейски Съюз. Така Янев разяснява обвързването, което Европейската комисия направи сред отпущането на пари за България по Плана за възобновяване и резистентност и повдигането на българското несъгласие върху договарянията със Северна Македония за участие в Европейски Съюз. Янев позволи, че е допустимо Кирил Петков да води подмолни договаряния по тематиката. Според него министър председателят е поел задължения, които остават неразбираеми в това число и за част от партиите в ръководещата коалиция.

Стефан Янев е безапелационен, че 18 години след приемането ни в НАТО, България редовно не влага във въоръжените си сили. Според него тази наклонност би трябвало да се промени, с цел да подсигуряваме личния си суверенитет. Янев напомня, че като министър на защитата е изискал от Министерския съвет и Народното събрание да поддържат дълготраен проект за превъоръжаване на армията, който да не е привързан с годишните бюджети. Янев мисли, че оповестеното желание на Драгомир Заков, който го смени като министър на защитата, за непопулярни решения в армията значи, че фокусираното финансиране за създаване на смислени въоръжени сили още веднъж няма да се случи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР