Правителството на Кирил Петков е изправено пред много предизвикателства във

...
Правителството на Кирил Петков е изправено пред много предизвикателства във
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Има пукнатини в правителството, но не може да говорим за предсрочни избори

Правителството на Кирил Петков е изправено пред доста провокации във външнополитически и вътрешен проект, само че за момента наподобява устойчиво

Тази оценка за първите 100 дни на кабинета направи в ефира наполитологът доцент Петър Чолаков. Той добави, че сега никоя от обединенията в ръководството не желае нови избори, както и българските жители, все пак са се обрисували и първите пукнатини в държавното управление.

„ За момента наподобява по-скоро устойчиво държавното управление, нито една от обединенията не желае предварителни избори, не мисля че и българските жители също го желаят, тъй като безусловно преди няколко месеца завърши последната разходка до урните. Миналата седмица се видя, че ГЕРБ потегли към курс към свалянето на държавното управление от власт, това ще докара до сближение на партиите, които са в ръководството. Това усилва поляризацията в самото общество. Освен в случай че няма нови трагични развития в идващите седмици и месеци, скоро не може да приказваме за предварителни избори ", счита анализаторът Петър Чолаков.

Според него във връзка с ареста на водача на ГЕРББойко Борисов се следи конфликт на политическите тълкования на случилото се и значимо коя ще надделее в обществото:

„ И през днешния ден следва да се разбере дали дейностите са били законни, има две тълкования едната се поддържа от някогашните ръководещи, които споделят, че е форма на политическа принуда и другата позиция, която е на в този момент ръководещите, които настояват че има съществени учредения за тези процесуални дейности. Това е борба на интерпретациите. Важно е и социологически да забележим, по какъв начин обществото интерпретира тези арести, дали ги утвърждават или не. “, сподели Чолаков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР