Правителството на Кипър прави решаващ опит да намери изход от

...
Правителството на Кипър прави решаващ опит да намери изход от
Коментари Харесай

Ново предложение за автоматична индексация на заплатите в Кипър

Правителството на Кипър прави решителен опит да откри излаз от продължаващия към този момент повече от половин година тежък спор сред обществените сътрудници. На среща със синдикатите и работодателските организации през днешния ден министърът на труда внася компромисно предложение за механизма за автоматизирана индексация на заплатите според от инфлацията.

Социалното министерство, в контакт с финансовото министерство и правната работа, е създало разнообразни сюжети за намиране на взаимно задоволително решение, съобщи общественият министър Янис Панайоту. Постигането на съглашение за индексацията на заплатите е належащо, с цел да се подсигурява трудовият мир, уточни той.

Предложението на държавното управление ще бъде уравновесено, само че за приемането му и двете страни би трябвало да създадат отстъпки, акцентира министърът.

Сега индексацията на заплатите е в размер на 50% от годишния растеж на инфлацията.

Синдикатите упорстват изплащането й да доближи 100%, като желаят явен график за последователното й увеличение в идващите години.

Позицията на работодателите е, че тази система би трябвало да отпадне и да бъде сменена с по-модерен стопански механизъм.

Според министър Панайоту предлагането ще бъде в рамката, че индексацията на трудовите хонорари се резервира, само че при сегашните финансови условия не може да се изплаща 100%.

Всички обществени сътрудници обявиха, че чакат да чуят разновидността на държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР