Правителството на Кипър отпуска още 30 млн. евро в подкрепа

...
Правителството на Кипър отпуска още 30 млн. евро в подкрепа
Коментари Харесай

Кипър отпуска още 30 млн. евро в подкрепа на потребителите

Правителството на Кипър отпуска още 30 млн. евро в поддръжка на потребителите поради нарасналите цени на електрическата енергия. Средствата са част от втория за тази година спомагателен бюджет в размер на 345 млн. евро, който бе утвърден от кабинета в сряда.

С новата сума субсидирането от страната на сметките за ток, което бе отразено като понижение в тях през предишния месец, ще продължи до края на годината, заяви финансовият министър Константинос Петридис.

Правителството подкрепя семействата и бизнеса, като покрива по-голямата част от нарастването на цените, въведено от държавната електроенергийна компания /ЕАС/ през септември, в допълнение към дотацията за Данък добавена стойност за компанията, съобщи БНР.

До края на годината продължава да работи и пониженият данък за горивата – бензин, дизел и мазут.

Кипър е измежду страните, подхванали най-вече обезщетителни ограничения до момента поради повишаващите се цени на електрическата енергия, сподели министър Петридис.

10 млн. евро от утвърждения втори спомагателен бюджет за тази година са предопределени за настаняване на украински бежанци. С близо 4 млн. евро ще бъдат закупени медикаменти и ваксини.

От финансовото министерство обявиха, че новите разноски не трансформират финансовата рамка, защото е планувано, че заради изключителната обстановка те ще бъдат обезпечени посредством спомагателни бюджети.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР