Правителството на Каталуния обяви, че 90 процента от гласувалите на

...
Правителството на Каталуния обяви, че 90 процента от гласувалите на
Коментари Харесай

90% от гласувалите на референдума в Каталуния, са се обявили за отделяне от Испания

Правителството на Каталуния разгласи, че 90 % от гласувалите на референдума за самостоятелност, са се оповестили " за " обособяване от Испания. Данните демонстрират, че 42,3 % от популацията се е присъединило в допитването.

Каталунците извоюваха правото да имат самостоятелна страна, която да стане република, съобщи министър председателят на Каталуния Карлес Пучдемон в тържествено послание, представено от международните организации:

Днес Каталуния завоюва доста референдуми. Спечелихме правото си да бъдем чути, уважавани и приети. Днес хиляди, милиони хора, бяха изправени пред закани, само че вие се опълчихте, разгласи Карлес Пучдемон. Той добави, че Европейският съюз не може да извръща взор от нарушаванията на човешките права и от спора сред Каталуния и испанската страна и прикани блока да предприеме бързи дейности.

Междувременно испанският министър-председател Мариано Рахой не изключи опцията за договаряния с каталунските сепаратисти:
 
Процесът за самостоятелност се провали. Той способства само за разделяне и борба сред жителите, безредици по улиците и провокира нежелани обстановки. Той нанесе сериозна рана на взаимното битие, а то е нещо хубаво. Трябва да стартираме да го възвръщаме по най-бързия метод. Казвам ясно: няма да затварям нито една врата. Никога не съм го правил. Не върша политика по този метод. Винаги съм предложил почтен разговор, само че постоянно в границите на закона и демокрацията.

Правителството на Каталуния разгласи, че 90 % от дали своят вот на референдума за самостоятелност, са се оповестили " за " обособяване от Испания.

Данните демонстрират, че 42,3 % от популацията се присъединило в допитването. Обобщението по тематиката е на редактора Силвия Петрова: 

Над 840 каталунци пострадаха след конфликти с испанската полиция, до момента в който се опитваха да гласоподават на референдума. Именно грубото нарушение на правата и свободите на жителите подтикна повече от 40 профсъюза и каталунски работен асоциации да призоват за всеобщи стачки североизточния испански  район във вторник.

Премиерът на Каталуния сподели още, че Европейски Съюз не може да извръща взор от нарушаванията на човешките права и от спора сред Каталуния и испанската страна и прикани блокът да предприеме бързи дейности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР