Правителството на Канада реши да арестува руския транспортен самолет Ан-124

...
Правителството на Канада реши да арестува руския транспортен самолет Ан-124
Коментари Харесай

Защо Канада се реши да отвлече руския АН-124

Правителството на Канада реши да арестува съветския транспортен аероплан Ан-124 Руслан година и половина след задържането му. Преди това самолетът превозваше филантропични товари под формата на проби за коронавирус от Китай до Канада. Как сходен ход на Отава ще се отрази на комерсиалния въздушен превоз и какви изводи ще създадат другите страни от това?

Ан-124 " Руслан " е задържан по решение на управляващите, оповестиха от канадското външно министерство. Отава дефинира и ориста на самолета - както се чака, той ще бъде трансфериран на Украйна, с цел да " компенсира жертвите на нарушавания на правата на индивида, да възвърне интернационалния мир и сигурност или да възвърне Украйна ".. Прави усещане, че това решение беше оповестено няколко часа по-рано от премиера Джъстин Трюдо в Киев.

Руският сенатор Андрей Климов в своя канал в “Телеграм ” изрази убеденост, че Трюдо е бил главният бенефициент на срещата в Киев - и за тази среща е взето решение самолетът да бъде задържан. „ Подобен политически туризъм дава забележим пиар резултат измежду простаците, които имат вяра, че тези мними водачи, пътуващи до Киев и позиращи там на фона на античните съветски църкви, старите руски танкове с украински ленти и лозунгите като „ За Украйна “, вършат нещо героично „ в името на свободата и демокрацията “, отбелязва той иронично.

„ Да, господин Трюдо въпреки всичко заплати на Зеленски за присъединяване в политическия цирк в Киев – той даде обещание „ иззет “ съветски транспортен тежкотоварен аероплан, безочливо откраднат от нас “, акцентира сенаторът. „ Самолетът дойде в Торонто на 27 февруари 2022 година, 120 минути преди пиратските управляващи на Канада да затворят небето за полети от Руската федерация “, заключи Климов.

Руският дипломат в Отава Олег Степанов също назова случая обир и кражба. Според него режимът на Трюдо е посочил, че в Канада не съществува господство на закона. Припомняме, че Ан-124 беше първият съветски актив, върху който Канада изпита механизма за наказания „ арест и конфискация “. Самолет, пренасящ филантропичен товар с проби за ковид от Китай, беше нает от държавното управление на Канада и дойде в Торонто на 27 февруари 2022 година

По-късно съветската компания беше принудена да заплати повече от 100 хиляди канадски $ за паркирането на товарен аероплан. Беше маркирано, че след задържането на самолета постоянно се издават санкции от повече от хиляда канадски $ за всеки ден паркиране. Говорител на превоза на Канада изясни, че „ самолетът не може да лети в канадското териториално въздушно пространство, защото нарушава NOTAM [уведомленията за авиаторите]. “

Ан-124 “Руслан ” е най-големият сериен товарен аероплан в света. Разработен е в конструкторското бюро “Антонов ” и се създава в Киев и Уляновск. Произведени са общо 56 такива самолета, 36 от които са създадени от Уляновския авиационен комплекс. В Русия от 2003 година стопират да създават Ан-124, само че съществуващите машини не престават да се ремонтират - тези самолети могат да се поддържат в положение на летателна валидност до края на 40-те години на века.

Както се отбелязва в експертната общественост, редица интернационалните търговски компании, занимаващи се с въздушен превоз, през цялата година наблюдават развиването към съветския Ан-124. Сега, когато канадските управляващи взеха решение да арестуват и трансферират самолета на Украйна, това ще бъде един тип сигнал за тях - в случай че приемащата страна не харесва политиката на страната, имуществото им може просто да бъде конфискувано без никаква отплата.

Освен това прецедентът може да послужи като образец за страните от НАТО, които също ще могат да прибягнат до сходни дейности. „ Арестуването на нашия Ан-124 Руслан може да се преглежда само като кражба на непозната благосъстоятелност. Това е съветски аероплан, в него няма нищо, което да се създава на Запад. И той не трябваше да бъде глобен. От самото начало е арестуван безусловно нелегално. И в този момент гледаме идващия епизод от този сериал - прехвърлянето в Украйна ", сподели Роман Гусаров, основен редактор на “Авиа.ру ”.

„ Това става още по-скандално от обстоятелството, че приказваме за неповторима машина. Ан-124 " Руслан ", от който в комерсиалния бранш са останали малко повече от дузина, е издигнат още в Съветския съюз. И в този момент, в дословния смисъл на думата, те се пробват да лишават националното благосъстояние на Русия “, акцентира събеседникът.

„ Мисля, че в този случай не е задоволително да обръщаме внимание единствено на проблемите на съответната самолетна компания компания. Нашето Министерство на външните работи би трябвало да реагира остро на случилото се. Мисля, че реакцията би трябвало да последва на по-високо равнище. Канадците се базират на личните си измислени ограничавания. Просто няма правни учредения за ареста и още повече за прехвърлянето на нашия аероплан на Украйна “, възкликва специалистът.

“Авиокомпания “Волга-Днепър ” даже не е държавна компания, а частен бизнес. Защо внезапно Отава нарушава всички закони, които самата тя пробутва, рецитира и дава обещание да съблюдава? Но какво да кажем за правото на частна благосъстоятелност, неприкосновеността на контракта и впрочем? Сега не действат ли институции? “, прибавя риторично Гусаров.

„ Канадците в този момент работят и против филантропичните аспекти. Напомням, че самолетът превозваше проби за коронавирус от Китай. Начинът, по който самолетът е в началото нает, като цяло заслужава особено внимание. По време на въвеждането на рестриктивните мерки машината беше безусловно във въздуха. И беше наложително затворена в Канада “, спомня си събеседникът: „ Трябва ясно да разберем с кого в този момент сме принудени да имаме работа. Когато западните страни имат потребност, те могат да изключат всяка нация от нормите на интернационалното право. Точно както в миналото Херман Гьоринг изключи евреите от икономическите действия на Германия, по този начин през днешния ден Съединените щати и техните съдружници се пробват да изключат Русия от международната стопанска система ”.

„ Решението за вероятно прекачване на задържаните по-рано самолети в Украйна може да стане значим казус. Досега съветски активи и имущество бяха замразявани. Същото беше направено по-рано и с други страни - прецедентите на Иран и Ирак са ни известни. Но в този момент може да се сблъскаме с конфискация на активи, което не допуска нито връщането им на притежателя, нито обезщетение за тяхната стойност “, прибавя Олег Пантелеев, изпълнителен шеф на организация “Авиапорт ”.

„ Демонстративната санкционна политика на Запада се основава точно на заплашването на несъгласните. Например, в случай че не се подчините, ще бъдете лишени от доста благоприятни условия и ще получите доста проблеми “, заключи той, добавяйки, че други страни по света евентуално ще създадат съответните заключения от този казус.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР