Правителството на Иван Костов са една от основните причини за

...
Правителството на Иван Костов са една от основните причини за
Коментари Харесай

Румен Петков: Правителствата на Костов и Станишев са виновни за чумата по свинете

Правителството на Иван Костов са една от главните аргументи за неспособността на страната да предприеме цялостни ефикасни ограничения за битка, за очистване на всеобщите болести по животните. Това сподели ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков по време на конференция в Плевен, предава „ Фокус “.

„ Това държавно управление ликвидира екарисажите в България и през май 2001 нямахме нито един. Това заложи една доста грозна вероятност. Вътрешните органи на животните няма къде да се изгарят. Те се хвърлят по бунищата и това е сериозна причина за пораждане и разпространяване на всеобщи болести “, съобщи Румен Петков.

Според него политическата отговорност за това е на Иван Костов като министър-председател, тъй като става дума за въпрос на държавна политика.

„ Вторият огромен проблем е пропускът на Сергей Станишев. В интервала 2007-2009 страната беше спечелила по стратегия ФАР безплатно 18 млн. евро за създаване на екарисаж от последно потомство. Сергей Станишев като министър председател проспа тази опция и парите бяха назад върнати по програмата. Останахме без огромен екарисаж, който би бил в положение да изгаря животни, които заболеят “, сподели още Румен Петков.

„ Тези две държавни управления носят голяма виновност за неналичието на инструментариум сега и през годините превантивно да се унищожават огнища на такива болести “, акцентира още Румен Петков. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР