Правителството на Италия няма да даде пари за изграждането на

...
Правителството на Италия няма да даде пари за изграждането на
Коментари Харесай

Бобслеят и шейните извън Италия за Игрите през 2026 г.

Правителството на Италия няма да даде пари за построяването на улей за бобслей, скелетон и шейнички и трите дисциплини от програмата на Зимните олимпийски игри в Милано и Кортина д’Ампецо през 2026 година ще се проведат отвън територията на Италия. Това съобщи шефът на организационния комитет на Игрите Джовани Малаго на сесията на Международния олимпийски комитет в Мумбай.

Малаго уточни, че управляващите в австрийския град Инсбрук към този момент са дали оферта да се използа тяхното трасе и тя евентуално ще бъде призната. Така за пръв път в 102-годишната история на зимните олимпиади обещано съревнование ще се организира отвън границите на страната, която провежда форума.

Първоначалната концепция на управляващите в Италия бе да се унищожи и построи на ново съществуващият сега улей Еуженио Монти в Кортина, само че тези проекти не се осъществиха, защото не се появи нито един претендент, който да желае да извърши тази задача.

„ В момента преглеждаме всеки вероятен вид и търсим решение дружно с МОК и националните федерации “, сподели Малаго пред кореспонденти.

Разстоянието от Инсбрук до Кортина е 98 километра, до момента в който от Инсбрук до Милано е 262 километра.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР