Правителството на Италия няма да даде пари за изграждането на

...
Правителството на Италия няма да даде пари за изграждането на
Коментари Харесай

Дисциплините на улей на Зимните олимпийски игри 2026 няма да се проведат в Италия

Правителството на Италия няма да даде пари за построяването на улей за бобслей, скелетон и спускан с шейни, което постанова и трите дисциплини от програмата на Зимните олимпийски игри в Милано и Кортина д`Ампецо през 2026 година да се проведат отвън територията на Италия.

Това съобщи шефът на организационния комитет на Игрите Джовани Малаго на сесията на Международния олимпийски комитет в Мумбай.

Малаго уточни, че управляващите в австрийския град Инсбрук към този момент са дали оферта да се използва тяхното трасе и тя евентуално ще бъде призната, което би основало казус в 102-годишната история на зимните олимпиади, тъй като обещано съревнование ще се организира отвън границите на страната, която провежда форума.

Първоначалната концепция на управляващите в Италия бе да се унищожи и построи на ново съществуващият сега улей " Еуженио Монти в Кортина ", само че тези проекти не се осъществиха, защото не се появи нито един претендент, който да желае да извърши тази задача. 

" В момента преглеждаме всеки вероятен вид и търсим решение дружно с МОК и националните федерации ", сподели Малаго пред кореспонденти. 

Разстоянието от Инсбрук до Кортина е 98 километра, до момента в който от Инсбрук до Милано е 262 километра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР