Правителството на Испания удължава с още три месеца помощта от

...
Правителството на Испания удължава с още три месеца помощта от
Коментари Харесай

Испания удължава с три месеца помощта от 20 цента на литър гориво

Правителството на Испания удължава с още три месеца помощта от 20 цента за литър гориво, разгласи министър председателят Педро Санчес, предава БНР.

Така понижението на цената, което беше годно до 30 юни ще остане в действие до 30 септември тази година.

За да влезе в действие новият период ще бъде публикуван Кралски декрет, който по-късно би трябвало да бъде утвърден от Парламента.

До мярката се стигна поради непрекъснато растящата цена на горивата. Литър А 95 към този момент се търгува за 1,96 евро, като нарастването му е с 1.44 % по отношение на предходната седмица, а дизелът е 1,85 евро.

С държавната дотация на бензиностанциите горивата могат да бъдат закупени против 20 цента по-малко за литър и все пак недоволството измежду превозвачите остава.

Според тях помощта на държавното управление е незадоволителна защото за една година цената на бензина е скочила с близо 49%, а на дизела с 56 на 100.

Удължават се и останалите ограничения, включени в Националния проект за реагиране на икономическите последствия от войната в Украйна като 15-процентното нарастване на минималния витален приход и енергийните помощи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР