Правителството на Испания одобри пакет от мерки за улесняване на

...
Правителството на Испания одобри пакет от мерки за улесняване на
Коментари Харесай

`Правителството на Испания одобри план за ранно пенсиониране на хора с увреждания

Правителството на Испания утвърди пакет от ограничения за улеснение на достъпа на хората с увреждания до ранно пенсиониране, както и нови тласъци за работещите, които са съгласни да се пенсионират по-късно от позволеното в закона.

На конференция министърът на приобщаването, общественото обезпечаване и миграцията Хосе Луис Ескрива разгласи, че по този метод кабинетът на Педро Санчес е извършил рекомендациите на така наречен Пакт от Толедо, който слага основите на пенсионната промяна. Той беше признат през 2020 година и включва 22 уговорката, измежду които по-късното пенсиониране и нарастването на пенсиите съгласно инфлацията.

Сега държавното управление реши, че хората с над 45% увреждане имат право на ранно пенсиониране след 56-ата си година, като минималния период на обезпечаване се понижава от 15 на 5 години.

Вече няма да има потребност от разглеждане на молбата им от специфични комисии в самостоятелните райони, а ще е задоволителен медицински отчет, в който в детайли се разказва болестта и от по кое време е. Тези работещи, които забавят пенсионирането си сред 2 и 10 години, ще получат тласък под формата на добавка към пенсията си от 2% за всяка година и еднократно заплащане.

 Досега работещите имаха право на избор сред чека и нарастването на пенсията, а от в този момент и на двете. В числа това значи, че при 35 години стаж и пенсия от 1500 евро, този, който се пенсионира по-късно ще получи 7707 евро еднократно заплащане и добавка от 60 евро всеки месец.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР