Правителството на Испания нареди на всички бизнеси да намалят климатиците

...
Правителството на Испания нареди на всички бизнеси да намалят климатиците
Коментари Харесай

В Испания намаляват климатиците и гасят витрините за икономии


Правителството на Испания подреди на всички бизнеси да понижат климатиците си и магазините да изключват осветлението си през нощта, до момента в който страната се бори да пести сила преди тази зима, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Климатиците не могат да бъдат сваляни под 27 градуса през лятото и отоплението не може да надвишава 19 градуса тази зима, до момента в който витрините на магазините би трябвало да се гасят след 22 часа, съгласно постановлението, признато в понеделник.

Подобни ограничения към този момент са въведени за постройките на обществената администрация, а за семействата към този момент остават доброволни, поради Българска телеграфна агенция.

" Светът е с главата надолу, имаме война в Европа ", сподели във вторник испанският министър на екологичния преход Тереза ​​Рибера.

" (Това са) специфични старания в изключително време ", добави тя, като акцентира, че ограниченията са предопределени да покажат " единството и солидарността " на страната с нейните европейски сътрудници.

Испания сподели, че този ход ще помогне на страната да реализира задачата си за понижаване на потреблението на газ със 7 % - в сходство с уговорките, поети предходната седмица като част от по-широко съглашение в границите на Европейски Съюз, което има за цел да понижи търсенето на газ преди зимата на фона на надвисналата енергийна рецесия, провокирана от войната в Украйна.

Миналата седмица министрите на енергетиката на Европейски Съюз договориха съглашение, което може да наложи наложително систематизиране на газа в целия блок при положение на дефицит на доставки през зимата - и непринудено страните да намлят търсенето на газ с 15 % до март.

Мадрид се опълчи на първичното предложение на Комисията, като Рибера оглави коалиция от най-вече южноевропейски страни против проекта на съображение, че той не взема поради съответно другите национални енергийни миксове, комерсиалните връзки и равнищата на взаимозависимост от съветския газ.

За разлика от доста други страни-членки на Европейски Съюз, Испания има лимитирана взаимозависимост от съветския газ, като единствено 10,5 % от вноса му е идвал от там през 2020 година Природният газ съставлява малко под една четвърт от енергийния микс на Испания през същата година.

Инициативата от понеделник дава на бизнеса седем дни да се приспособяват към новите ограничения, които могат да бъдат облекчени в случаи на рискови температури и ще бъдат в действие до ноември 2023 година Правителството също се чака да започва по-широк енергиен проект за изключителни обстановки и икономии през септември.

Но не всички са удовлетворени от проектите.

Изабел Диас Аюсо, президент на Мадридската общественост (испанската столица има статут на провинция-бел.ред.) и изгряващ политик в консервативната Народна партия, сподели, че законът няма да се ползва в испанската столица.

" Мадрид няма да затвори ", сподели тя. " Този закон генерира неустановеност и плаши туризма и потреблението. Причинява мрак, бедност и горест. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР