Правителството на Испания може да използва сила, за да възстанови

...
Правителството на Испания може да използва сила, за да възстанови
Коментари Харесай

Испания заплаши, че ще използва сила в Каталуния

Правителството на Испания може да употребява мощ, с цел да възвърне реда в Каталуния, в случай че сепаратистите се разпалват против ограниченията на Мадрид. Това съобщи испанският министър на образованието, културата и спорта, който извършва длъжността и на държавен представител Иниго Мендес де Виго пред английския в. „ Таймс “.

 „ Нито едно държавно управление не желае каквито и да е било актове на принуждение, само че кабинетът е задължен да подсигурява спазването на закона. И в случай че има хора от другата страна, които не желаят да се подчиняват на закона, то посредством каталунската полиция ще би трябвало да възстановим закона “, съобщи той.

Решено: Испания лишава автономията на Каталуния

По думите му държавното управление няма да прекрати автономията, само че началството на каталунската полиция ще бъде поето от Министерството на вътрешните работи.

В момента се води следствие за дейностите на полицията в деня на референдума за самостоятелност от 1 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция. Мадрид счита допитването за нелегално и на районната и националната полиция беше подредено да не позволен провеждането му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР