Правителството на Хонконг работи с Китай, за да блокира значимото

...
Правителството на Хонконг работи с Китай, за да блокира значимото
Коментари Харесай

Хонконг действа от името на Китай, за да притисне Тайван в СТО

Правителството на Хонконг работи с Китай, с цел да блокира значимото присъединяване на Тайван в Световната комерсиална организация (СТО) – това твърди отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Дори когато китайското държавно управление предприе нови дейности за подкопаване на демокрацията в Хонконг, представители от Хонконг действаха от името на Китай, с цел да реализиран задачите му на интернационалната сцена, се споделя още в отчета.

Годишният отчет, оповестен от Държавния департамент на Съединени американски щати, прави оценка положението на демократичните свободи в Хонконг за интервала март 2021 – март 2022 година

През този интервал централното държавно управление на Китайската национална република (КНР) предприе дейности, с цел да понижи ролята на продемократичната съпротива в Хонконг в ръководството на града и да криминализира мирното политическо изложение, сериозно към централните и локални управляващи, твърди отчетът.

Националния национален конгрес на Китай утвърди радикални промени в изборната система на Хонконг, като по този метод блокира присъединяване на политически групи, които не са облагодетелствани от Пекин и доста ограничи опциите на гласоподавателите в Хонконг сами да избират представители.

Междувременно в интернационален проект Хонконг продължи да гласоподава настрана от континентален Китай в редица организации, само че въздействието на Китай остава неразбираемо.

В някои организации имаше известия, че представители на Хонконг работят от името на Китай за реализиране на политическите цели на КНР, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати.

В отчети на СТО, където членува и Тайван, Хонконг работи от името на Китай, с цел да предотврати значимото присъединяване на островната страна и да предотврати възникването на каквито и да било удобни условия за нея за взимане на лидерски позиции.

В отчета се споделя също: „ Това демонстрира, че способността на Хонконг да взе участие независимо в тези организации може да ерозира “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР