Правителството на Хондурас реши да скъса връзките си с Тайван,

...
Правителството на Хондурас реши да скъса връзките си с Тайван,
Коментари Харесай

Президентът на Хондурас нареди да се скъсат дипломатическите отношения с Тайван

Правителството на Хондурас реши да скъса връзките си с Тайван, заяви в изказване външното министерство на страната, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Агенциите означават, че това е било предстоящо и открива пътя на тази централноамериканска страна за определяне на публични дипломатически връзки с Китай.

Президентката на Хондурас Сиомара Кастро е наредила да бъде осведомен Тайван за решението за разкъсване на дипломатическите връзки сред двете страни, се споделя в изказването.

Правителството на Република Хондурас признава държавното управление на Китайската национална република за " единственото законно държавно управление, което съставлява целия Китай ", показва министерството на външните работи на страната.

Тайван е неотменима част от територията на Китай. От през днешния ден държавното управление на Хондурас осведоми Тайван за скъсването на дипломатическите връзки и дава обещание да няма повече каквито и да било публични връзки или контакт с Тайван, се споделя в изказването.

Президентката на Хондурас Сиомара Кастро, която пое поста през януари 2022 година и още в предизборната си акция даде обещание да откри дипломатически връзки с Китай, заяви предходната седмица за тази стъпка, стимулирана от стопански аргументи. Тогава обаче Кастро не загатна дали Хондурас ще скъса и връзките си с Тайван, приет дипломатически едвам от 14 страни в света. Много от тях са дребни тихоокеански страни, както и страни в Карибско море и Централна Америка.

Панама, Доминиканската република, Салвадор и Никарагуа наскоро също скъсаха връзките си с Тайван и откриха дипломатически връзки с Китай, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР