Правителството на Холандия разреши експериментално на десет общини да отглеждат

...
Правителството на Холандия разреши експериментално на десет общини да отглеждат
Коментари Харесай

В Холандия разрешиха експерименталното гледане на канабис

Правителството на Холандия позволи пробно на 10 общини да отглеждат законно канабис, съобщи Франс прес.
"Кабинетът реши да се стартира развъждане на канабис, с цел да се оценят въздействията върху престъпността, сигурността, нарушаванията на публичния ред и здравето ", се споделя в изказване на държавното управление.
През идващите четири години участващите в опита общини ще управляват производството на канабис и дистрибуцията му в кофи шоповете, където да се купува от клиенти.
През 1976 година Холандия декриминализира продажбата на дребни количества канабис (под 5 грама), а законът позволява на всеки жител да отглежда до пет стръка канабис за персонално прилагане.
Отглеждането и продажбата на едро на марихуана обаче остават неразрешени, което кара към 600-те притежатели на кофи шопове да се зареждат от проведената престъпност, с цел да покрият търсенето.
Сега държавното управление ще подбере утвърдени производители на канабис и ще подсигурява съществуването на задоволително разновидности на това растение.
"Затвореният цикъл на произвеждане е значим. Никакво количество канабис не трябва да се позволява в противозаконната мрежа ", съобщи държавното управление.
Министрите на правораздаването Фердинанд Граперхаус и на медицинските грижи Бруно Бръйнс ще работят по използването на самодейността дружно с полицията, прокуратурата и други ведомства.
Министрите ще би трябвало да вземат поради и неотдавнашно проучване, в което се предлага присъединяване на по-голям брой общини за реализиране на меродавна научна основа за опита.
"Закон на тази тематика ще бъде импортиран в Народното събрание ", се споделя в изказването на правителството
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР