Правителството на Хърватия предлага по 200 000 куни (26 500

...
Правителството на Хърватия предлага по 200 000 куни (26 500
Коментари Харесай

Хърватия дава по 26 500 евро на изселници, за да се върнат

Правителството на Хърватия предлага по 200 000 куни (26 500 евро) на всеки преселник, който реши да се върне като част от пакета от демографски ограничения за възкръсване на страната. За един месец се е обадил единствено един човек, заяви РТЛ.

Според Иван Майсторич от Световния юношески съюз и демографа Дамир Стрмота, страната би трябвало да предлага доста повече от пари, с цел да се върнат хората назад.

„ Това се очакваше. Всички споделиха, че тези ограничения няма да имат действителен резултат върху връщането на хората. Трябва младите да бъдат запитани за какво са отпътували. Преди всичко става въпрос за съществуването им, работата и подредената страна. Трябва да се предложи доста повече от някаква мярка. А и хората към този момент не имат вяра на обещания “, счита Стрмота.

Според Иван Майсторич е значимо да се контролира бизнесклиматът в региона на вложенията, да се подобрят изискванията на пазара на труда, да се обезпечат по-добри работни места и по-високи заплати, както и жилища и опциите за съвместяване на фамилния и деловия живот. Той счита, че децентрализацията би помогнала на младежите да останат в своите общини, само че за всичко това е нужна политическа воля, време и финансиране, както и разговор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР