Правителството на Хърватия е изпратило запитване до седем различни държави

...
Правителството на Хърватия е изпратило запитване до седем различни държави
Коментари Харесай

Хърватия избира между САЩ, Швеция и още 5 страни за доставката на изтребителите си

Правителството на Хърватия е изпратило питане до седем разнообразни страни в отговор на подадените по-рано предложения за доставки на изтребители за страната.

Запитвания за нови самолети са били изпратени на Съединени американски щати с F-16 и Швеция с JAS Gripen, излиза наяве от формалното известие на държавното управление в Загреб, представено от платформата SeeNews.

Заедно с това такива за употребявани изтребители са били изпратени на Франция с Rafale, Италия с Eurofighter, Норвегия, Гърция и Израел с F-16.
Хърватия чака да получи първични отговори по запитванията през май, като от държавното управление в страната се надяват процесът по избора на снабдител да завърши до началото на август.

През предходната година стана ясно, че страната възнамерява да закупи 12 изтребителя от четвърто потомство през 2020 година. Страната получи общо 13 предложения за доставката на бойните самолети. Пет от оферти бяха за доставката на нови изтребители и осем такива за употребявани такива, става още ясно от известието.

През януари предходната година управляващите в Загреб се отхвърлиха от закупуването на 12 американски F-16 Barak от Израел. Причината беше, че Вашингтон блокира договорката, изчислявана на 500 милиона $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР